Много голяма киста на яйчника

Форум за обсъждане и споделяне на опит относно здравословните проблеми. Методи за лечение, специалисти, здравни заведения. Възстановяване след раждането.

Модератор: Катерина

Много голяма киста на яйчника

Мнениеот bialata » 24 Май 2008 23:36

Откриха ми киста на левия яйчник - 9.5 см. След първата менструация не ми се махна. Пих Duphaston - 10 дни и чаках да видя дали след това ще изчезне. Днес отидох на лекар и още не се е махнала. Казаха ми, че кистата е дермоидна или шоколадова.
Казаха ми, че ще трябва операция. Много ме е страх.
Много ли е опасно?
На 32 год. съм и не съм раждала.
Последно Януари мес. 2008 г. ходих на гинеколог и тогава не видяха никаква киста, а в края на Април мес. изведнъж се появява киста 9 см.
За сега нямам никакви болки, само в ляво от време на време нещо като дразнене, но не е болка, а и аз не знам дали не си въобразявам защото вече само за това мисля.
Колко месеци може да се наблюдава такава киста? Ако се изчака още месец - два опасно ли е?
Може ли толкова голяма киста да се махне с безкръвна операция?
Чета в нета, че жени са се излекували с билки или с хомеопатия - тези варианти приложими ли са при толкова голяма киста?
Благодаря!
bialata
Новороден любопитко

Мнениеот buba24 » 25 Май 2008 00:22

Девет сантиметра не е шега.По добре да я махнат.Опасно е да не се спука.Мисля че не е проблем че не си раждала.Аз съм имала киста ,но се махна с лекарства,понеже беше твърде малка.Сега след второто ми раждане се сънявах за кисти ,но цикъла засега ми е нормален,но покрай съмненията изчетох доста.Горе главата .Мисля че ти трябва кураж и добър лекар.Успех... :smilie=kiss of love.gif
Изображение[/url]

Изображение
Аватар
buba24
Раче-първолаче

Мнениеот Mariyka » 25 Май 2008 08:10

Мисля че не е хубаво да чакаш повече.
Но за това има доктори.Те да решават кое е добре.......!
И аз мисля че не е проблем ако не си раждала.Даже съм го чувала от момичета минавали по тоя път........
Аз имах 5см-ва,махна се само с лекарства/противозачатъчни/.Но ако втори път ми се появи,няма да имам против да се премахне с операция.Но това е др. тема.
Не се учудвай,че толкова бързо е нараснала.До 5см. ми казаха,че стигала за два месеца........

Но за всеки случай,не се бави.....Успех!!!
Изображение
Аватар
Mariyka
Раче-първолаче

Мнениеот Теди » 25 Май 2008 09:56

Погледни тази тема, малко по-долу на първата страничка е - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=6950
Виж за билките. Стискам палци нещата при теб да се развият по най-добрия начин! :bighug:

Ще оставя тази тема отключена, но моля да поглеждате дали не дублирате вече пусната. Ако съветите по конкретен проблем са на едно място, ще бъдем много по-полезни!
Аватар
Теди
Знайко-любознайко

Мнениеот andrei_naidenov » 25 Май 2008 11:51

аз съм оперирана и след това имам 2 раждания,няма продлем.
от мама Валя
Изображение
Изображение
Аватар
andrei_naidenov
Новороден любопитко

женско здраве

Мнениеот Aleksi_Koko » 10 Юни 2008 18:48

Здравей.В началото на февруари месец и на мен ми откриха 9 сантиметрова киста.Миналата година юли месец имах много тежко раждане със секцио,което се налагаше по спешност и затова ходя често на проверки при моята генеколожка.Декември нямаше нищо,февруари вече беше 9 сантиметра.Уплаших се доста от нова операция.Правиха ми изследвания на някакъв хормон,който се оказа в норма.Изписаха ми едни лекарства,които са за спиране на кърма-бромкриптин,пих ги три месеца.Благодарение на тях кистата вече я няма.Посъветвай се и с други лекари.Не прибързвай веднага към операция.Успех.
Аватар
Aleksi_Koko
Новороден любопитко

Мнениеот poliglotkata » 10 Юни 2008 19:01

Мен ме оперираха от киста на яй4ника на 14,а сега съм на 31 и си гушкам малко сладко бебе,така 4е това да не те притеснява.В някои слу4ай е по добре операция,но колкото по бързо се реши толкова по добре.Според мен довери се на лекарите :D :babydust3
Изображение
Аватар
poliglotkata
Знайко-любознайко

Да питам след месец и половина

Мнениеот bialata » 01 Юли 2008 09:49

Лекарите ми казаха за сега да изчакам с операцията и първо пих 10 дни Оргаметрил. Сега от 18 дни пия Jasmin, но от миналата седмица получих течение и понеже много се притесних, а лекарят, който ми го беше предписал не беше в БГ и отидох при друг лекар на преглед, като се надявах и кистата вече да е изчезнала. Кистата не е изчезнала, но другият лекар ми каза, че Jasmin е слабо лекарство и да го сменя с Диане 35.
Кое от 2-те противозачатъчни наистина е по-силно - Диане 35 или Jasmin?
Моля ако са ви предписвали някое от тези лекарства срещу кисти да ми кажете кое и дали е помогнало?
Четох, че наистина страничните явления при Диането са повече, но ако лекарството наистина действа?!
Благодаря!
bialata
Новороден любопитко

Мнениеот PARSI » 06 Юли 2008 11:40

Оперирана съм от дермоидна киста миналата година-10см.Понеже беше много голяма и беше "изяла" яйчника беше отстранен заедно с тръбата.Моят съвет е колкото по-бързо я махнеш толкова по-добре.Не се страхувай от операцията.Възстановяването е индивидуално,но бързо.Успех!
Изображение
Изображение
PARSI
Раче-първолаче

Re: Много голяма киста на яйчника

Мнениеот siqnieto » 09 Юли 2012 18:53

Преди две седмици ме оперираха имах 12см киста на десния яйчник,беше засегнала и маточната траба, но след намесата на добър доктор маточната ми тръба не е премахната и остана малка част от яйчника.
една седмица след операцията ми дойде месечният цикъл след като ми свърши започна леко да ми процапва нещо кафеникаво някой знае ли дали е заради операцията(да се изчиства)или е нещо друго :?: :(
siqnieto
Новороден любопитко

Назад към Женско здраве