ПЛЕТИВО

Музика, филми, литература

Модератор: rockmama

Re: ПЛЕТИВО

Мнениеот mimozata » 30 Авг 2009 19:21

kristals, много ми харесва и аз със сигурност искам малко разяснения модела е страхотен просто.
Изглежда така сякаш е плетено на веднъж без пришиване, бъркам ли !?!
А с ръкавчетата е станало много удобно и практично.
Изображение
Аватар
mimozata
Раче-първолаче

Мнениеот kristals » 30 Авг 2009 19:39

Не бъркаш плетен е на цяло ,плете се много лесно само че малко по късно ще опитам да прикача текстови фаил с пояснение как се плете.Инак се притеснявам че поста ми ще стане дълъг,макар че се плете доста лесно.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
kristals
Раче-първолаче

Мнениеот kristals » 30 Авг 2009 20:18

Според зависи ръста на детето,моето е на 2 год -98 височина.Набират се на обръч 60 бримки (за прежда дебелина на обръч 5 номер)
плете се иди-ела 6 или 10 реда сами си преценете.Плете се като не се затваря в кръг.След това се започва лицева плетка която оства
от вътрешната страна.Изплитате 10 бр 1 наметка 2 изпл 1 нам 6 изпл 1 нам 2 изпл 1 нам следват 20 бр изплетени и пак 1 наметка 2 изпл
1 нам 6 изпл 1 нам 2 изпл 1 нам и остават 10 за изплитане.По този начин с надаване се плете поне 10 реда като на всеки следващ ред
нададената бринка трябва да е след нададената на долния ред и така се получават надавки като елхичка.След като минете 10 реда с надавки
затваряте обръча в кръг и плетете без прекъсване.Така остава цепка като деколте,на която може и връзки и копче да сложите по късно.Ако
не ви стане достатачно широко пончото с тези 10 реда надавки добавете колкото прецените че ви е нужно.И така плетете до там до
където искате да стигат ръкавките.Там оставяте бримки колкото за въкавчетата и завършвате.Предната и задната част продължавате
под формата на трапец.Качулката се плете като нанизвате бримки върхи вратлето тоест върху тея 60 бр.и продължавате нагоре като след 29 бр
1 нам2 изпл 1 нам и пак 29 така се надава през три реда,зашива се отгоре и се скага пюскюлчето.Цветовете се плетат като пак по
ваша преденка прекъсва се едната прежда за нея се връзва другата плете се лента и пак се прекъсва и се връзва предната.Дано съм
успяла д аго обясня както трабвя и да успеете да си го направите че не можах да прикача фаил.
Изображение
Аватар
kristals
Раче-първолаче

Мнениеот biberon » 31 Авг 2009 11:16

kristals, много е красиво моделчето. Поздравявам те. Много ми харесва като идея, но не мога да го направя сигурно. Ти казваш, че е просто, обаче няма да мога защото отдавна не съм плела на две куки и не ми е ясно от обясненията. Който плете може да го разбере, ама аз... :( .
Последните години плета само на една кука и за това ми се струва, че ще ми е трудно.
Благодаря за идеята трябва да помисля същия модел как може да се направи на една кука.
ВЯРВАЙТЕ В ДОБРОТО И ТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!

Изображение
Изображение
Аватар
biberon
Раче-първолаче

Мнениеот kristals » 31 Авг 2009 12:38

Изображение
Ето и на една кука това не съм го плела аз ,щом по ти се отдава ако ти харесва действай ;)Дано не ти е нужна схема че нямам на това,аз често плета само по снимка или фантазия.
Аватар
kristals
Раче-първолаче

Мнениеот mimozata » 31 Авг 2009 16:40

kristals, благодаря за разяснението. :bighug: Надявам се скоро да си купя прежда и започна ли да го плета със сигурност ще имам още въпроси, само да не ти досадя накрая. И това на една кука е интересно но въпреки че не изглежда сложно, аз без схема май няма да се справя.
Изображение
Аватар
mimozata
Раче-първолаче

Мнениеот biberon » 31 Авг 2009 16:44

Благодаря ти, много е красиво. Аз бих го направила, но проблема, е че като незнам къде с колко се отпуска eдва ли ще мога да се справя. Това си е дарба само от снимка да можеш да разбереш как да си го направиш. Браво на теб.
Но искам да се опитам да го направя. Ще го зяпам зяпам та дано успея да го измисля :bighug:
Много ми хареса това дето ти си го правила, поздравления. Ще пробвам иначе няма как да стане. А вие подкрепяйте, please!
ВЯРВАЙТЕ В ДОБРОТО И ТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!

Изображение
Изображение
Аватар
biberon
Раче-първолаче

Мнениеот goldy » 31 Авг 2009 18:53

Очите ми останаха в това пончо! И другото с качулката е страхотно!
И аз плетох на щерката пончо, но няма нищо общо с тези двете :lol:
Аватар
goldy
Сладко изкушение

Мнениеот kristals » 31 Авг 2009 20:45

Утре ще нарисувам схема каде колко се надава ще я снимам и ще ви я пусна,ще пусна и на това на една кука дето е нямам му схемата но ще го разчета по снимка и ще се опитам да създам такава за да можете да си ги направите.Аз плета от много малка бях на 5 год като изплетох терлички на куклата си и така се запалих ,но си имаше и защо баба ми беше професионална плетачка.Плетеше на машини ,на две ,една и 5 куки.Сега тя е на 75 год и има преде и на двете очи и за съжаление вече не вижда.Зайнатих се в нейна чест да продължа това.За сега плета за удоволствие ,но имам планове и за нещо повече от това.Показвам моделите на баба ми а тя ги пипа казвам и какви са цветовете и тя по плетивото усеща кое какво е и плаче смята че съм я надминала.Радвам се че го умея ,но знам и че има още доста какво да науча свързано с пелтивото.Ако мога с нещо да съм ви полезна ще помагам с удоволствие.Плетивото в чужбина е доста скъпо платено тук не се отценява за съжаление.Вижте сайта на Соня Васи само колко елементарни модели а колко скъпи. http://www.soniavassi.com/Съвсем не мисля ,че тя е дизайнер и майстор на плетивото,по скоро благодарение на обстоятелства и реклама че е извесна и ето ти ня успяла.Ако нещо ви влече не се откавзайте ,няма нищо лесно ,но пък за сметка на това се разжда нещо красиво.Ще помагам с каквото мога ,но и аз ще искам съвети ;)
Аватар
kristals
Раче-първолаче

Мнениеот kristals » 31 Авг 2009 20:53

Ето ви още две Изображение
Изображение
ще ви побъркам с модели стига да ви се плете :lol:
Аватар
kristals