Към съдържанието


Снимка

Продължителна кашлица на пристъпи


 • Влезте в профила си за да пишете
31 отговора на тази тема

#21 kolfield

kolfield

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 9 Мнения:
 • МястоВарна

Публикувано 09 January 2012 - 02:39 PM

Здравейте д-р Михайлов,

Много Ви моля да ми дадете съвет, ако имате възможност!

Имам две деца – момиченце на 3 год и 3 месеца и момченце на 8 месеца. В началото на Декември каката се разболя – една вечер вдигна температура 38 ⁰С - 39 ⁰С и 5-6 дни поддържа висока температура, през това време сваляхме Т с Панадол и Нурофен и успоредно давах различни хомеопатични лекарства. Започна да кашля, много сополи, единия ден плака много, че я боли ухото, по-късно през деня повърна... По препоръка на хомеопатката ни започнах първо да и давам медурин 200 СН, после аконитум напелус 30 СН, после сулфур 30 СН, туберкулин 30 СН, антимониум тартарикум 30 СН и накрая хамомила 30 СН. Влязох във форума и прочетох за поумон хистамин 15 СН и туя 15 СН – дадох и и от тях и се закрепи, без АБ, въпреки настояването на GP-то ни. Миналата седмица я пуснахме на градина и пак се засополиви, но иначе беше добре – жизнена, приказлива, игрива - давах и калиум сулфурикум 15 СН до вчера и после калиум бихромикум 15 СН. Но днес – сутринта се събуди към 5 часа, станаха със съпруга ми и той каза че е повърнала, към 7:30 пак повърна след като пи вода и беше много отпаднала, заспа. Хомеопатката каза да и дам фосфор 30 СН, отидох да купя, а тя пак е повърнала в това време, но поне сега е по-жизнена. В момента има сополи, кашля от време на време, откакто и дадох фосфора не е повръщала...

5 дни след като се рзболя каката малкия се събуди една сутрин със зверска кашлица, запушен нос, червени очи, хрипове при дишане, имаше и ниска Т. Започнахме с аконитум напелус 30 СН, после сулфур 30 СН, на консултацията GP-то каза че има бронхиолит. Една педиатърка, която ни консултира по празници и почивни дни диагностицира и за двамата спастично дишане и спастична кашлица наложи се да му бият урбазон – 3 пъти за два дни. Давахме му вентолин с инхалатор, изопринозин, калциев глюконикум, вит. С... Минахме на антимониум тартарикум 30 СН, успоредно с изброеното лечение, после на хамомила 1М, но накрая и на него дадох поумон хистамин 15 СН и туя 15 СН - като че ли и двамата най-добре се повлияха от това лечение. Уж малкия се подобри, но изведнъж пак се влоши - пак кашлица, сополи, храчки, пак урбазон. Изкара един зъб, после след 5-6 дни проби втори. Помислих, че вероятно това е причината за влошеното му общо състояние и му дадох калкареа фосфорика 9 СН, но струва ми се че сега е по-зле.
Състоянието му в момента е сополи, кашлица на спазми, има храчки, запушва му се носа, не спи добре последните две вечери, раздразнителен е – не дава да го оставяме легнал. Вечер се буди - проплаква и после започва да кашля на пристъпи по 10 минути с храчки... Сега му давам дросера 30 СН. Моля, помогнете! Вече сме в този филм повече от месец :cry:

Благодаря предварително! Надявам се на скорошен отговор!

#22 valeto_ct

valeto_ct

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 4 Мнения:

Публикувано 23 January 2012 - 02:16 PM

Здравейте на всички.
Не мога да не споделя как за два дни се справих с кашлицата на сина ми (1г. 9м.)
Кашлицата беше влажна имаше и сополи.
Направих му:
- Сиропа с орехи, босилек и индрише (индрише нямах, затова без него)
- Черна ряпа с мед - пие по 4-5 пъти на ден по 1 ч.л.
- Клеева тинктура - по 3 к. сутрин и вечер
За сополите:
- Капките с клеева тинктура и физ.р-р (слагах му по 4-5 пъти на ден)
- Коризалия

С тези неща се справих за два дни - не мога да повярвам и адски много се радвам, че попаднах на този форум и книгата на Д-р Михайлов преди време. В отбора съм! Вече съм изпитала някои от нещата в книгата - детоксикация, прополисов мехлем, чаеве и така.

Благодарим Ви Д-р Михайлов!!! :D

#23 z.kamenov

z.kamenov

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 80 Мнения:

Публикувано 24 January 2012 - 05:15 PM

Dobroslava,

след колко време се повлиява организма от Вентолина, в случай, че има някаква алергия.

Доколкото ми е известно Вентолина действа доста бързо след приема...до няколко минути, ако е сироп и почти веднага ако е с инхалатор. Силата на действие е до 8 часа. За по-сигурно-прочетете листовката. А иначе, по мои наблюдения-4, 5-до 7 дни съм давал на моето дете.
Трябва обаче да сте сигурна дали сте за вентолин-той се ползва при бронхоспазми. Ако е някаква друга/а не спастична кашлица-може и да не помогне/. Не давайте Вентолина на своя глава-наистина помага при нас/сина ми е с алергична астма/ при пристъп, но имайте в предвид, че вреди на сърцето и на щитовидната жлеза.

Как действа лекарството
Активната съставка на Ventolin - salbutamol принадлежи към група медикаменти наречени бронходилататори. Той е бета-адренергичен стимулатор със специфично избирателно действие върху бета-2 рецепторите на бронхиалната мускулатура. Като отпуска мускулатурата на стената на малките въздухоносни пътища в белите дробове той предизвиква тяхното разширение и по този начин облекчава астматичния пристъп (облекчава дишането, намалява кашлицата, стягането и хриптенето в гърдите).

Има много изписано за кашлицата в библиотеката, вижте там.

#24 Д-р Михайлов

Д-р Михайлов

  Специалист

 • Специалисти
 • PipPipPipPipPip
 • 4242 Мнения:

Публикувано 01 February 2012 - 12:04 PM

Здравейте на всички.
Не мога да не споделя как за два дни се справих с кашлицата на сина ми (1г. 9м.)
Кашлицата беше влажна имаше и сополи.
Направих му:
- Сиропа с орехи, босилек и индрише (индрише нямах, затова без него)
- Черна ряпа с мед - пие по 4-5 пъти на ден по 1 ч.л.
- Клеева тинктура - по 3 к. сутрин и вечер
За сополите:
- Капките с клеева тинктура и физ.р-р (слагах му по 4-5 пъти на ден)
- Коризалия

С тези неща се справих за два дни - не мога да повярвам и адски много се радвам, че попаднах на този форум и книгата на Д-р Михайлов преди време. В отбора съм! Вече съм изпитала някои от нещата в книгата - детоксикация, прополисов мехлем, чаеве и така.

Благодарим Ви Д-р Михайлов!!! :D


Аплодисменти за последователната мама!


#25 Д-р Михайлов

Д-р Михайлов

  Специалист

 • Специалисти
 • PipPipPipPipPip
 • 4242 Мнения:

Публикувано 01 February 2012 - 12:15 PM

Здравейте,

Здравейте д-р Михайлов,

Много Ви моля да ми дадете съвет, ако имате възможност!

Имам две деца – момиченце на 3 год и 3 месеца и момченце на 8 месеца. В началото на Декември каката се разболя – една вечер вдигна температура 38 ⁰С - 39 ⁰С и 5-6 дни поддържа висока температура, през това време сваляхме Т с Панадол ??? viewtopic.php?p=209231#209231 и Нурофен и успоредно давах различни хомеопатични лекарства. Започна да кашля, много сополи, единия ден плака много, че я боли ухото, по-късно през деня повърна... По препоръка на хомеопатката ни започнах първо да и давам медурин 200 СН, после аконитум напелус 30 СН, после сулфур 30 СН, туберкулин 30 СН, антимониум тартарикум 30 СН и накрая хамомила 30 СН. Крайно хаотичен подход! Влязох във форума и прочетох за поумон хистамин 15 СН и туя 15 СН – дадох и и от тях и се закрепи, без АБ - чудесно!, въпреки настояването на GP-то ни - GP-то да прецени с изследване - утайка, ПКК с диференциално броене, С реактивен протеин и др. има ли серизоно (бактериално възпаление), да е наясно как ще възстановява детето от дисбактериозата и чак насетне може да се мисли за АБ и то пак с особено мнение. Миналата седмица я пуснахме на градина и пак се засополиви, но иначе беше добре – жизнена, приказлива, игрива - давах и калиум сулфурикум 15 СН до вчера и после калиум бихромикум 15 СН. Но днес – сутринта се събуди към 5 часа, станаха със съпруга ми и той каза че е повърнала, към 7:30 пак повърна след като пи вода и беше много отпаднала, заспа. Хомеопатката каза да и дам фосфор 30 СН, отидох да купя, а тя пак е повърнала в това време, но поне сега е по-жизнена. В момента има сополи, кашля от време на време, откакто и дадох фосфора не е повръщала...
Хайде в Библиотека. От прочетеното оставям с впечатление, че колегат ае неуверена и пробва разни неща...

5 дни след като се рзболя каката малкия се събуди една сутрин със зверска кашлица, запушен нос, червени очи, хрипове при дишане, имаше и ниска Т. Започнахме с аконитум напелус 30 СН, после сулфур 30 СН, на консултацията GP-то каза че има бронхиолит. Една педиатърка, която ни консултира по празници и почивни дни диагностицира и за двамата спастично дишане и спастична кашлица наложи се да му бият урбазон – 3 пъти за два дни. Давахме му вентолин с инхалатор, изопринозин, калциев глюконикум, вит. С... Минахме на антимониум тартарикум 30 СН, успоредно с изброеното лечение, после на хамомила 1М, но накрая и на него дадох поумон хистамин 15 СН и туя 15 СН - като че ли и двамата най-добре се повлияха от това лечение. Уж малкия се подобри, но изведнъж пак се влоши - пак кашлица, сополи, храчки, пак урбазон. Изкара един зъб, после след 5-6 дни проби втори. Помислих, че вероятно това е причината за влошеното му общо състояние и му дадох калкареа фосфорика 9 СН - до два зъба над венците , но струва ми се че сега е по-зле.
Състоянието му в момента е сополи, кашлица на спазми, има храчки, запушва му се носа - Еuphorbium spray - 3-4 пъти по 1-2 впръсквания в двете ноздри. , не спи добре последните две вечери, раздразнителен е – не дава да го оставяме легнал. Вечер се буди - проплаква и после започва да кашля на пристъпи по 10 минути с храчки... Сега му давам дросера 30 СН - добре. 5 зрънца и повторни приеми, ако е необходимо. Моля, помогнете! Прочетете в горния пост е как успешно е действала другата майка при кашлица. Вече сме в този филм повече от месец :cry:

Благодаря предварително! Надявам се на скорошен отговор!#26 kolfield

kolfield

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 9 Мнения:
 • МястоВарна

Публикувано 16 February 2012 - 10:04 AM

Сърдечни благодарности, д-р Михайлов!
Засега закрепихме положението, обаче друга ни затресе - момченцето ми е на 9 месеца и половина и вчера личната ни лекарка на консултацията му забели чурката наполовина - на следващата консултация до край. Аз не бях особено съгласна, но тя настоя с аргуманта, че на тази възраст ще забрави и няма да се стигне до усложнения по-нататък. В самия момента на забелването изплака малко и се успокои, но после започна на пристъпи да плаче неистово чак се разтреперва - предполагам, че когато пишка му щипе. За облекчаване и обезболяване и педито и хомеопатката настояват да давам панадол или нурофен, а за мазане мехлем - Fucidin 20 mg, а хомеопатката - 20 капки есенциални масни киселини с праха на една капсулка коластра. Аз обаче четох препратката ви за нурофена и панадола и се чудя - как да обезболяваме и да сваляме Т без тези препарати? Нещо хомеопатично ако може да ми препоръчате?

#27 z.kamenov

z.kamenov

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 80 Мнения:

Публикувано 16 February 2012 - 10:23 AM

Здравейте kolfield.
Моето мнение е, че само ще стресирате младежа(имам познати, момченцето им отказваше да пишка дни наред, след такава интервенция, а и след самото забелване, доколкото знам, трябва всеки ден да се дърпа и почиства-ако не - зараства и пак трябва да се отлепя и .....да не се впускам в подробности).
Нашия син (4г и 6м) допреди 4-5 месеца му се виждаше само отвора на уретрата и малко около него, при всяка баня го мием там, и без никакъв проблем, малко по малко кожичката започна да се отлепва сама. Това, което искам да ви посъветвам е да не тормозите детенцето, намерете информация за фимозата-има момчета, които чак в пубертета им се показва цялата главичка....

#28 kolfield

kolfield

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 9 Мнения:
 • МястоВарна

Публикувано 16 February 2012 - 04:02 PM

До z.kamenov
Благодаря за мнението :) ще потърся повече информация. Хубав ден

#29 marian_1

marian_1

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 13 Мнения:

Публикувано 05 January 2013 - 05:52 PM

Здравейте! Ще пиша и тук!
Искам да изкажа възхищението си от съветите за естествена борба в лечението на децата ни (и не само на тях) на д-р Михайлов; и да споделя своя опит. Синът ми имаше хрема, която лесно премина в кашлица. Тъкмо почти беше оздравял с помощта на капки за нос от кл. тинктура, сироп за кашлица Флудитек и чая с орехи и босилек, реших да затвърдя оздравяването с Ефисол, (имаше леко зачервено гърло). Оттам кашлицата се влоши гласа му започна да пада, хремата продължи. Оказа се че е получил сериозна алергична реакция. Джи-пито изписа Еуреспан от който нямаше никакъв ефект. Продължихме с чая с орехи, правих му даже изварен компрес в продължение на 24 часа, на следващата нощ още веднъж, секрета се овлажни, но кашлицата не спираше, хремата не се виждаше, но се чуваше. Добавих към лечението Септилин и Меркуриус Солубис отново Флудитек и след седмица бавно но сигурно детето оздравя. Същевременно таткото нервничеше и ме "съветваше" да дам антибиотик да не мъча детето. Призовавам всички мами да забравят за антибиотиците и да вярват в хомеопатията! Аз се справих и победих, и детето ми оздравя! Благодаря на д-р Михайлов за помощта която ни оказва, в момент на отчаяние и несигурност!

#30 anita_79

anita_79

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 6 Мнения:

Публикувано 31 January 2013 - 09:29 AM

Здравейте, д-р Михайлов! Малкият ми син, който е на 10 месеца преди месец беше няколко дни със сополки и силно слюноотделяне, след което изведнъж посред нощ започна да кашля "ларингиално". Опитахме да го оправим с инхалации с физ. разтвор, сироп Алтея, калциум глюконикум и осцилококцинум. След 8дневно лечение детето се влошаваше и му изписаха Оспамокс - антибиотик и сироп Проспан. Оправи се. Сега от седмица отново е със сополки и силно слюноотделяне, а от предната вечер отново започна да кашля "ларингиално", снощи направи пристъп и тази сутрин също. Променен му е гласа и дишането също. Засега не съм го водила на лекар. Започнахме отново с инхалации с физ. разтвор, калциум глюконикум и този път му взех сиропче Ен-ти-тус. Мога ли да му давам сок от черна ряпа (тъй като е мъничък, а на баткото давам и помага), какво друго мога да давам? Страх ме е да не стигнем отново до антибиотик ... Забравих да спомена, че температура нямаше предния път и сега няма, възможно е да му никнат зъби (вече има 8, но постоянно слага неща в устата и стиска).
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни