Към съдържанието


Снимка

Пробиотик за деца-Ентеросан


 • Влезте в профила си за да пишете
41 отговора на тази тема

#1 mariamixa

mariamixa

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 6 Мнения:
 • МястоPlovdiv

Публикувано 19 January 2008 - 04:03 PM

Д-р Михайлов,кога и как се приема Ентеросан/основен,за деца/ и Ентеросан 57/срещу вируси/.Чета ,че тези пробиотици са българско производство ,от Института по технологии в Пловдив.Защо не се чува почти нищо за ефекта от приложението им?Вие препоръчвате ли ги?

#2 karmela_83

karmela_83

  Абитуриент-конкурент

 • Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 5054 Мнения:
 • Мястонякъде там

Публикувано 19 January 2008 - 04:22 PM

Извинявай,че се намесвам,но на нас Ентеросан основен ни преписаха срещу растройство.Те са 20 хап4ета в кутийката.С4уквам по едно сутрин и ве4ер и му ги слагам във водата,много помагат.А вие за какво ги пиете?
Публикувано изображение

#3 mariamixa

mariamixa

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 6 Мнения:
 • МястоPlovdiv

Публикувано 19 January 2008 - 04:25 PM

Извинявай,че се намесвам,но на нас Ентеросан основен ни преписаха срещу растройство.Те са 20 хап4ета в кутийката.С4уквам по едно сутрин и ве4ер и му ги слагам във водата,много помагат.А вие за какво ги пиете?

Чета ,че се дават след прием на антибиотик и за засилване на имунитета.

#4 karmela_83

karmela_83

  Абитуриент-конкурент

 • Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 5054 Мнения:
 • Мястонякъде там

Публикувано 19 January 2008 - 04:34 PM

Ами на нас ни ги изписа лекарка от Хигия в Пазарджик лятото след като бяхме излезнали от болница.Може и за засилване на имунитета да са ,но ни ги изписа за растройство и мнго ни помагат.(Eнтеросан основен)
Публикувано изображение

#5 clodia86

clodia86

  Раче-първолаче

 • Потребител
 • PipPip
 • 445 Мнения:
 • МястоСофия

Публикувано 19 January 2008 - 05:29 PM

И аз съм 4увала 4е е за разтройство от една приателка и на нейното дете затова са го изписали.
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#6 Д-р Михайлов

Д-р Михайлов

  Специалист

 • Специалисти
 • PipPipPipPipPip
 • 4242 Мнения:

Публикувано 20 January 2008 - 03:05 PM

Д-р Михайлов,кога и как се приема Ентеросан/основен,за деца/ и Ентеросан 57/срещу вируси/.Чета ,че тези пробиотици са българско производство ,от Института по технологии в Пловдив.Защо не се чува почти нищо за ефекта от приложението им?Вие препоръчвате ли ги?


Здравейте,
Можете да давате всякакъв Ентеросан и на деца. Препоръчвам го и аз. Това е кисело мляко с висок титър полезни млечнокисели бактерии. Според мен няма съществена разлика между различните продукти Ентеросан. Нали принципно не се предлага кисело мляко за деца и за възрастни. Добър е препаратът, подпомага възстановяването след антибиотици. Защо не се лансира? И аз се чудя. Нямам обяснение. Ще пусна един по подробен материал.
д-р Михайлов

#7 Д-р Михайлов

Д-р Михайлов

  Специалист

 • Специалисти
 • PipPipPipPipPip
 • 4242 Мнения:

Публикувано 20 January 2008 - 03:28 PM

Еликсир на здравето

Нов вид кисело мляко — само с лактобактериум булгарикум

Съвсем скоро, може би още в края на август, в магазините ще се появи нов вид кисело мляко „Вита", заквасено само с лактобактериум булгарикум (става дума за 1978 г.). То се различава от обикновеното по вкус и аромат и е по- диетично по- лековито. Това мляко така и не се появи.
Според едно предание то било получено за пръв път от прабългарите — случайно, в момент на „вдъхновение", но ефектът бил толкова силен, че изцяло изместило любимия им кумис, а според друго — че е наследство от траките. При липса на документи спорът е излишен. По-важното е, че киселото мляко е

продукт на нашата земя

Лечебните си способности киселото мляко дължи на огромния „сбор" от всички най-полезни съставки за човешкия организъм, които то получава от прясното мляко: въглехидрати,белтъчини, мазнини, витамини, соли, ензими в такова съчетание, каквото рядко може да се намери в други хранителни продукти. Цялата тази богата гама търпи изменения в киселото мляко: белтъчните вещества хидролизират под действието на екзо- и ендоензимите, които се отделят от бактериум булгарикум на закваската, свободните аминокиселини се увеличават 11 пъти в сравнение с тези на прясното мляко.
Млечната мазнина на киселото мляко се усвоява по- добре от организма, а млечната киселина в значителна степен определя диетичните му свойства - повишава общата киселинност на жлъчния сок, ускорява действието на пепсина, активира отделянето на храносмилателни ензими в чревния тракти стимулира тяхното действие, подтиска развитието на вредните микроорганизми в дебелите черва, повишава фосфора и калция в организма. Киселото мляко съдържа всички наследени от прясното мляко витамини и притежава огромен брой живи клетки — само в един грам два и половина милиарда стрептофили и 950 млн. лактобактерии.
В Америка са правени опити с мишки, хранени с кисело мляко — те показали устойчивост на кортизона и радиационното облъчване. А в Япония установили, че киселото мляко лекува пораженията от облъчванията. Това насърчи учените й и България ги снабди с лиценз. Сега в тази далечна островна страна се приготвя чудесно ки село мляко, с което Япония лекува раните си след Хирошима — кожните изменения и болести, получени от радиацията.
Присъствието на лактобактериум булгарикум го оформя като лечебно средство срещу атеросклерозата, сърдечно – съдовите заболявания, хепатита и бъбречнте заболявания, анемията. През последните 30- 35 години то дойде на помощ на медицината като лекарство при лечение с антибиотици, при които понякога настъпват дисбиози с кръвоизливи и дори с изхвърляне на чревната микрофлора.

От протоколите: „Продуктът кисело мляко, заквасен със самостоятелен (чисти култури) лактобактериум, беше приложен като допълнително лечение при болни от левкоза с изразена отпадналост и данни за стоматит. Получи се много добър ефект на измененията в устната кухина, нормализира се броят на левкоцитите в сравнение с тези при болни без използуване на препарата."
Ефектът бил потвърден при експериментиране на продукта при болно момиче от певкемия в последния стадий. То било вече консултирано в Париж от именития хематолог Жан Бернард.
Професорът сметнал, че е излишно да се ангажира с обречен пациент, на когото дните са преброени, след което болната била настанена в софийска болница. Тя се задушавала от тежка инфекция в гърлото — една от неизбежните придружителки на рака на кръвта, когато по препоръка на специалистите ог „Млечна промишленост" й била поднесена първата лъжичка кисело мляко, приготвено само с лактобактериум булгарикум. Мъчителни били докосванията до разранените места, но волята за живот ги преодоляла. Ангината за три дни била отстранена и никога повече не се появила. За пълно оздравяване не могло да се мисли. Било късно.
Но редовният курс на лечение с новия препарат продължил дните й до година и два месеца и през цялото време тя се чувствувала като здрав човек. Проф. Бернард проявил необичаен интерес към случая и в края на миналата година посетил болната...
Новият вид мляко притежава още много лечебни свойства: добре действа срещу ангини анемии, помощно лекарство при хронична левкемия и профилактика при небопедувапите; използва се като козметично средство при младежките пъпки акне и като диета при тежки форми на затлъстяване.

Кондратенко: "През 1978 г. давахме заквасено от нас мляко на деца лекувани в клиниката по хематология към МА, резултатите бяха доста добри и това е документирано. Продуктът беше приложен като допълнително лечение при болни от бластна левкоза и хронична лимфолевкоза. особено при такива с изразена отпадналост и с данни за стоматит. Общият стимулиращ ефект на препарата бе отличен, особено при болни с тежки заболявания и със значително увреждане на общото състояние. Препаратът има много добър ефект за предпазване на лигавиците от различни увреждания и е отлично помощно средство за лечение на заболяванията им.
Въпреки положителните резултати и препоръките на ръководители на клиники, мляко, заквасено с чиста култура лактобактериум булгарикум, и сега никъде не се дава на болни, нуждаещи се от него. Нашата лаборатория обаче има възможности да произвежда закваска и винаги е съдействала на всички желаещи. И до ден- днешен помагаме на частни лица, които няма от къде да се снабдяват."

Разговаря д-р Атанас МИХАЙЛОВ
Това е материал от в- к „Домашен лекар”, мой. Този в- к вече не съществува.

П.С. "Лактофлор" е пресован "Биостим", таблетиран и пакетиран от "Кенди". "Биостим" е лиофилизирано кисело мляко, съдържащо висок титър млечно- кисели бактерии. Произвежда се в "Елби", бивша "Сердика".
Както се вижда от 1978 година до днес няма особено развитие на дейността по разширяване консумацията на този вид наистина добър пробиотик.

#8 mimca

mimca

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 3 Мнения:
 • МястоРусе

Публикувано 27 January 2008 - 04:27 PM

Аз давам на сина си-на 5 г. LBB,по 1-2 на ден.В статията,пусната от д-р Михайлов не видях да се споменава този пробиотик-подходящ ли е за деца?
MGD

#9 dani.gancheva

dani.gancheva

  Раче-първолаче

 • Потребител
 • PipPip
 • 284 Мнения:

Публикувано 06 January 2009 - 06:14 PM

Здравейте,ДОКТОР МИХАЙЛОВ!
Дъщеря ми е с повръщане и разстройство от 2 дни ,не много тежки и прочметох,че ентеросан се дава при такива проблеми.
Обаче купих за възрастни основен-мога ли да го давам-тя е на 2 години и 3 месеца като намаля дозата,например?
Отворих сайта на ЕНТЕРОСАН И ПРОЧЕТОХ ЧЕ ИМА И ЗА АЛЕРГИЯ НОМЕР44!
За всякаква алергия ли се взема и ще има ли ефект към алергичен ринит,провокиран от соя,дом. прах и плесен,както и при изразена слънчева алергия на морето?
Ако е подходящ,бихте ли ми казали някаква схема и продължителност на приема,при това максимален.Сега му давам енгистол-писали сте ,че става при алергии,както и ринитал,но не знам кога мога да повторя енгистола и колко дълго мога да давам ринитал без прекъсване-пие ги по 1т. 2 пъти дневно.

Надявам се да ми отговорите !Ще чакам!
КОГАТО ИСКАШ НЕЩО,ЩЕ НАМЕРИШ НАЧИН. КОГАТО НЕ ИСКАШ НЕЩО,ЩЕ НАМЕРИШ ПРИЧИНА.

#10 Д-р Михайлов

Д-р Михайлов

  Специалист

 • Специалисти
 • PipPipPipPipPip
 • 4242 Мнения:

Публикувано 07 January 2009 - 08:24 AM

Здравейте,ДОКТОР МИХАЙЛОВ!
Дъщеря ми е с повръщане и разстройство от 2 дни ,не много тежки и прочметох,че ентеросан се дава при такива проблеми.
Обаче купих за възрастни основен-мога ли да го давам-тя е на 2 години и 3 месеца като намаля дозата,например?
Отворих сайта на ЕНТЕРОСАН И ПРОЧЕТОХ ЧЕ ИМА И ЗА АЛЕРГИЯ НОМЕР44!
За всякаква алергия ли се взема и ще има ли ефект към алергичен ринит,провокиран от соя,дом. прах и плесен,както и при изразена слънчева алергия на морето?
Ако е подходящ,бихте ли ми казали някаква схема и продължителност на приема,при това максимален.Сега му давам енгистол-писали сте ,че става при алергии,както и ринитал,но не знам кога мога да повторя енгистола и колко дълго мога да давам ринитал без прекъсване-пие ги по 1т. 2 пъти дневно.

Надявам се да ми отговорите !Ще чакам!


Давайте си основен спокойно.
Това е сухо кисело мляко с добър титър на полезните млечно кисел бактерии. Нали в магазина не купувате кисело мляко за бебета и такова за възрастни? Но в повечето марки с Данон начело почти няма от полезните латобацили.
Дългата листа е за шашардисване на клиентите.
Колегата си позволява бомбастични препоръки- има номера и за мултипленна склероза и за какво ли не.
Не одобрявам бомбастични обещания, но от това което наблчдавам акто пробиотик този продукт действа добре.
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни