Към съдържанието


Снимка

СИРОП ОТ БЪЗ


  • Влезте в профила си за да пишете
114 отговора на тази тема

#1 mitrusa

mitrusa

    Ученик-хубостник

  • Потребител
  • PipPipPip
  • 1350 Мнения:
  • МястоСОФИЯ запад

Публикувано 21 May 2008 - 10:56 PM

Здравейте мамита искам да си направя сироп от бъз но не зная рецептата някой знае ли я споделете я моля.Чувала съм че е много полезен. Предварително ви благодаря.
Публикувано изображение

#2 RUMITO

RUMITO

    Раче-първолаче

  • Потребител
  • PipPip
  • 319 Мнения:
  • МястоВАРНА

Публикувано 21 May 2008 - 11:39 PM

* 30 цвята (съцветия) бъз
* 2 кг захар
* 1 пакетче лимонена киселина
* 1 л вода

Сиропът от бъз има превъзходен лек, освежаващ вкус и е подходящ както за летните горещини, така и през зимата. Освен вкусовите си качества, сиропът е изключително полезен.

За направата на сироп от бъз се се използва черният бъз, известен още като свирчовина. Процедурата по приготвянето на сиропа е следната.

* Измийте цветовете и ги накиснете във вода за 24 часа като затиснете цветовете така че да са покрити с вода.
* Прецедете получения сок, прибавете захарта и лимонената киселина и разбърквайте докато захарта се разтвори напълно.
* Налейте сиропа в бутилки, като ги пълните догоре, така че да не остава въздух.

Полученият сироп се разрежда с вода в съотношение 1:9.

#3 Ваня Иванова

Ваня Иванова

    Кулинар-свежар

  • Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16881 Мнения:
  • МястоРазкош

Публикувано 14 May 2009 - 10:03 AM

Имам въпросче-Ако се направи по-описаната рецепта докато дойде зимата не се ли разваля?
Публикувано изображение
Който носи най-много ядове,той носи и най-много радост!!!

#4 Ваня Иванова

Ваня Иванова

    Кулинар-свежар

  • Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16881 Мнения:
  • МястоРазкош

Публикувано 14 May 2009 - 01:10 PM

:roll: :roll: :roll:
Публикувано изображение
Който носи най-много ядове,той носи и най-много радост!!!

#5 Виделина

Виделина

    Модератор

  • Модератор
  • 9079 Мнения:
  • МястоСофия

Публикувано 14 May 2009 - 04:14 PM

Оххх много пъти съм пила и е просто божествен. Трябва да питам братовчедка ми как го прави тя.
Публикувано изображение

#6 topanova

topanova

    Знайко-любознайко

  • Потребител
  • PipPipPipPip
  • 3444 Мнения:
  • МястоПлевен

Публикувано 14 May 2009 - 08:09 PM

Оххх много пъти съм пила и е просто божествен. Трябва да питам братовчедка ми как го прави тя.

Питай, питай. И на мен ми се изка да го пробвам.
Коя част от бъзето се бере?
В къщи не пием почти нищо купено.
Правим си много цитронада, фрешове и т.н.

Публикувано изображение

#7 Ваня Иванова

Ваня Иванова

    Кулинар-свежар

  • Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16881 Мнения:
  • МястоРазкош

Публикувано 14 May 2009 - 08:09 PM

Знам от майка ми,че ако се сложи във всяка бутилка по 7-8 зрънца ориз става газирано.
Утре отивам за бъз.

topanova,бере се цвета,утре ще снимам да ви го покажа.
Публикувано изображение
Който носи най-много ядове,той носи и най-много радост!!!

#8 topanova

topanova

    Знайко-любознайко

  • Потребител
  • PipPipPipPip
  • 3444 Мнения:
  • МястоПлевен

Публикувано 14 May 2009 - 08:13 PM

Благодаря Радиана!
Ще чакам снимка, защото мъжът ми казва, че той сега още не е бил цъфнал.

Публикувано изображение

#9 Ваня Иванова

Ваня Иванова

    Кулинар-свежар

  • Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 16881 Мнения:
  • МястоРазкош

Публикувано 14 May 2009 - 08:17 PM

Те са два вида единия дървесен цъфти сега,а другия той е като висока трева цъфти през юли.
Публикувано изображение
Който носи най-много ядове,той носи и най-много радост!!!

#10 topanova

topanova

    Знайко-любознайко

  • Потребител
  • PipPipPipPip
  • 3444 Мнения:
  • МястоПлевен

Публикувано 14 May 2009 - 08:19 PM

Да разбирам, че трябва дървесен?
Снимай го моляте? Само цвета и отделно целият стрък!
Ако обичаш!

Публикувано изображение




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни