Към съдържанието


Снимка

МОНОНУКЛЕОЗА (подути лимфни възли)


 • Влезте в профила си за да пишете
16 отговора на тази тема

#1 slavina cvetin

slavina cvetin

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 4 Мнения:
 • Мястогр.София

Публикувано 27 February 2011 - 04:39 PM

Здравейте, на всички!
Тъй като преглеждайки форума, установих,че нашият проблем,а именно МОНОНУКЛЕОЗАТА е засягал и засяга много мами и деца по света, реших да се включа и да помогна и аз с каквото мога. Най-вече ми се иска да ви представя всичко, с което д-р Михайлов ни посъветва да се лекуваме и съответно колко ефективно е всичко, и че не е необходимо за това заболяване да се приемат АБ, както казват , че е задължително всички "лекари" от традиционната медицина. Много ни помогна и книгата на доктора, в която има много ценни съвети за всичко и също така и форума , в който с течение на годините майки са се обръщали за съвет към д-р Михайлов и той ги е лекувал с чудесни резултати. Всушвайте се в него и най-вече прескочете бариерата на съмненията и му се доверете 100%-тово. Ето,представям ви всичко, което се случи с нас до този момент на заболяването ни:

:10lb.gif:

Подути Лимфни възли и без диагноза от ИСУЛ

Изпратено на: 19 Фев 2011 18:19
от slavina cvetin

Здравейте, д-р Михайлов,
Вече близо година цялото семейство и покрай нас много приятели и познати , които съзряха смисъла на хомеопатията и вредата от традиционната медицина, се лекуваме по ваши указания. Сигурно благодарение на нашите разяснителни разговори с приятели за различни теми, които сме научили от вас и не веднъж сме разисквали с вас, ги накара да се замислят и преосмислят всико и да си закупят десетки броеве от вашата "ВЪЛШЕБНА КНИГА". Така я наричам , защото тя е нашата настолна книга и никъде не тръгваме без нея. Много често се е случвало да забравим друг важен личен багаж, но тя има първо място в куфара. Благодарни сме ви за всичко, което до момента сте направили за нас. Благодарение на вас нашият син Цветин от 1 год не е пил нито един Антибиотик, при положение, че преди това всеки месец не минавахме без такъв. Не ,че не ни хващат болести, но вече без страх прилагаме по ваши указания всичко, каквото сте ни казвали и пише в книгата и нещата се получават. а той наистина беше много болнаво дете, сега се справя стоически и като,че ли е доста поукрепнал. Още веднъж ви благодарим за всичко.
Сега сме изправени пред друг несрещан до сега за нас проблем-Цветин, който е на 6г. се събуди сутринта със доста голям оток от ляво под ухото и към средата на гушката(голям колкото яйце). Предната вечер имаше 37.4С и веднага го заведохме в ИСУЛ. Прегледа го един доктор, не беше сигурен-изпрати ни при втори,той също не ни каза нищо конкретно. Подути няколко лимфни възли,оток над 3 см,което водело до разрушаване на структурата, леко възпалена трета сливица, увеличени сливици. Пуснаха ни кръвни изследвания, за които казаха , че нито са от най-добрите, нито от най-лошите. По едно време говореха за приемане в болницата. След разговори между лекарите не ни дадоха конкретна диагноза , а казаха само някакво възпаление и ни изписаха Зинат.
Бихте ли ни дали съвет какво да правим и удобно ли е в поеделник да дойдем да видите отока и самите изследвания и какви мерки да вземем до тогава.

Тук изварения комрес, който ни е спасявал десетки пъти (и самия Цветин и мен ,като майка и баща му Васко,който също е ваш пациент за сериозна алергия, за която също трябва да се видим пак), уместен ли е или не е подходящ, когато са възпалени лимфите. За клеевата за тези случаи-ясно, веднага я почваме и четох за лимфомиозот-а. Но нищо повече не знаем. Моля дайте ни от вашите ценни съвети, защото отока е доста голям и още повече ни уплаши мълчанието на лекарите и това, че си тръгнахме от там без диагноза :smt017
отока със какво можем да го спаднем???
Ще се радваме,ако можем и да се видим,така или иначе имаме да ви даваме много отчет до момента за всичко свършено.

Лека вечер ви желаем и по възможност да почивате повече!
Re: Подути Лимфни възли и без диагноза от ИСУЛ


Изпратено на: 19 Фев 2011 21:25
от Д-р Михайлов

Здравейте,
Диагнозата е изваждане на лимфен възел, оцветяване и гледане под микроскоп.
Наложете изварен компрес.
Септилин - 3 х 1
Енгистол - през 15 мин. по 1 таблетка първите 2 часа и после 3 х 1 табл. да приема.
На едро - това засега.


Изпратено на: 19 Фев 2011 23:21
от slavina cvetin

за съжаление сега се върнахме от Токуда и там диагностицираха, че има мононуклеоза. В такъв случай изварения компрес остава ли и какво друго да включим?


Re: Подути Лимфни възли и без диагноза от ИСУЛ


Изпратено на: 25 Фев 2011 12:00
от Д-р Михайлов

Всичко за грип - осцилококцин, енгистол - четете Библиотека.


Re: МОНОНУКЛЕОЗА(Подути Лимфни възли и без диагноза от ИСУЛ)

Изпратено на: 27 Фев 2011 13:52
от slavina cvetin
Здравейте, д-р Михайлов!

Мисля, че е време да ви информираме след всички ваши препоръки как се развива заболяването и до къде сме стигнали.
Като за начало искам от името на цялото семейство да ви изкажа едно голямо "БЛАГОДАРЯ",защото ,ако ви нямаше вас, със сигурност щяхме да прибегнем до антибиотик,както ни съветваха всички лекари, във всички болници и нямаше да знаем кое е уместно за здравето ни не само към дадения момент, а и с перспектива за в бъдеще, което е най-важното. Мисля, че всички други думи са излишни.
Относно диагнозата, която в последствие ни поставиха в "Токуда", а именно МОНОНУКЛЕОЗА (заедно с нея и ангината)даваме:

1.изварен компрес
2.Лимфомиозот
3.Клеева тинктура
4.Енгистол
4.Angyn Heel
5.Гаргари с морска сол и невен и гаргари с лайка
6.Септилин
7.чай от липа
8.Цитрусови сокове и плодове

Общо взето е това. Вече измина една седмица от поставяне на диагнозата и Цветин свали t-рата още на четвъртия ден, а стигаше до 39,5t(със сминдух). Лимфните възли спадаха с всеки изминал ден чуствително. Сега се вижда , че все още са леко подути, но няма нищо общо с това, което беше. Ангината явно върви към подобрение, защото отначало той не можеше въобще да се храни от болка, а сега иска всичко, но нали пък трябва да пазим диета заради черния дроб(за което може би се налага допълнително да поговорим, ако е възможно).
Имаше и много лошо дъхче от ангината, за която казаха,че сливиците са много подути, доближени и целите покрити с белезникави налепи. Сега вече този дъх изчезна, детето възвърна апетита си. Мисля,е за една седмица , благодарение на вас , направихме чудеса. Като четох по форумите за деца с тази диагноза, които са лекувани с месеци , с множество антибиотици, за страданията и на самите тях и на техните родители, бях изпаднала в ужас, но сега , само седмица след всичко, ако не знаех, че детето ми е болно по нищо нямаше да разбера, дори и аз , като майка. Остава сега да следим пораженията от това заболяване, а именно черния дроб, да пазим далака и диета. Периодично с GP-то се разбрахме да пускаме кръв и нещо много важно,което ако сам не си поискаш, никой няма да те изпрати-секрет от гърлото за стрептококи. Вие навсякъде съветвате да не се дава , ако се наложи Стрептококцинум в остра фаза на заболяването. Кога най точно , ако се изолира такава бактерия е най-подходящо да се започне лечението?
В книгата си пишете да не се консумират мазнини и белтъци,заради черния дроб. Но тъй , като без тях храната става доста ограничена, ми се иска да ви попитам поне риба , пиле и бобови може или не да се дават? Казвате,че изварата е подходяща храна в тези случаи. А белтъка от прясното мляко, от което се приготвя изварата не е ли опасен,какво точно се случва, след като го превърнем в извара? Може да ви досаждам с тези въпроси, за което предварително се извинявам, но няма как да не ви ги задам след, като дълго време трябва да пазим диета и даже и на детска градина скоро няма да може да тръгне.
Самото лечение и всички тези препарати и билки, които даваме до кога да ги даваме все пак,за да не вземеме да прекалим?
Това е, д-р Михайлов за сега. Още един път вие доказахте колко е велика природата и хомеопатията и колко вреди биха нанесли в тези случаи АБ, и колко е важно да има такива хора като вас, защото вие сте връзката между природата и здравето на хората и именно труда и вашите знания, правят хиляди,а най- вероятно стотици хиляди хора, щастливи , че могат да живеят здравословно и пълноценно.
Славина

#2 Nelie

Nelie

  Смела детокси-мама

 • Модератор
 • 2492 Мнения:
 • МястоВарна

Публикувано 06 March 2011 - 01:47 AM

Много благодаря за споделената информация! Прибавих темата в библиотеката, за да може да я ползват другите майки. :bighug:
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно." Уолтър Липман
Съдбата ни поставя в една и съща ситуация отново и отново, докато извлечем знанието за живота, която тя ни носи.
Елате с мен на йога, ако сте от Варна!

#3 slavina cvetin

slavina cvetin

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 4 Мнения:
 • Мястогр.София

Публикувано 08 March 2011 - 10:42 AM

Много благодаря за споделената информация! Прибавих темата в библиотеката, за да може да я ползват другите майки. :bighug:И аз благодаря за това, че си правите труда да помагате с всичко ,с каквото можете на нуждаещите се. Радвам се,че има такива хора ,като вас.

Поздрави,
Славина :bighug:

#4 evrovioleta

evrovioleta

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 8 Мнения:

Публикувано 13 March 2011 - 02:57 PM

здравейте мами,кажете при вас как се разви заболяването- имахте ли поражения.Останах с впечатление че само деца които са пили АБ са с последствия,ние също сме без АБ.

#5 galenka

galenka

  Фея на цветята и росата

 • Потребител
 • PipPip
 • 701 Мнения:

Публикувано 16 March 2011 - 08:09 AM

Здравейте д-р Михайлов,
имам бебе на 8 месеца и забелязах, че левия лимфен възел е доста подут - без никакви други симптоми за сега. Две седмици по-рано имаше температура и болки в лявото ухо и пи Зинат-не знам дали преди това е бил подут лимфния възел или наскоро се е подул.
Четох това, което сте изписвал и ви пиша за потвърждение:
Септилин -по колко
Енгистол- по колко
лимфомиозот- по колко
Понеже става въпрос за бебе
Публикувано изображение
Публикувано изображение

#6 evrovioleta

evrovioleta

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 8 Мнения:

Публикувано 19 March 2011 - 04:45 PM

Здравейте отново.Как бих могла да благодаря на д-р Михайлов и на супер-мамите които се грижат за нас и нашите съкровища.Оздравяхме!Без АБ!Отново!И пак благодарение на доктора и форумите.Поставиха ни диагноза мононуклеоза на 8.03.11 а на 17.03.11 доц. Дойков беше категоричен че нямаме нужда от втори антибиотик/а ние въобще не сме давали/,нито от изследвания,детето е видимо в супер форма и вероятно без никакви последствия за черен дроб.Да си призная,давах нещо от себе си по време на заболяването-Лив 52,продукт на Хималая.При чернодробни проблеми,не знам от него ли или от само себе си но детето изглежда и се чувства добре.Почти не сме пазили специална диета,детето само си регулираше какво и колко и кога да яде,сега е със завиден апетит.Това което ме смущава обаче е следното-никой не се ангажира за изследвания-какви и кога да се правят за да се следи...И още нещо,някой загатна във форума за Стептококцинум,трябва ли да се дава след това заболяване или се отнася за конкретен случай.Ако някой знае нека сподели.Благодаря!

#7 lusy_lu

lusy_lu

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 7 Мнения:

Публикувано 28 October 2011 - 09:07 AM

Здравейте, д-р Михайлов!
Нуждая се от вашата помощ! Преди няколко дни ми се появи болка под ухото и стигаше до главата, особено нетърпимо беше като легнех. Ходих на лекар и ми поставиха диагноза възпалени лимфни възли! Естествено ми изписаха антибиотик, но аз не смятам да го взимам, тъй като имам, появяващи се през месец-два цистични проблеми и при всеки такъв проблем пия антибиотици! Натрових се вече, крайно време е да спра с тях! Моля ви, дайте ми съвет какво да правя и какво да пия! Забравих да спомена, че от известно време ми се появява една странна болка в гърлото отляво (където е и възпалението на лимфните възли), дразни ме, така сякаш нещо ми е заседнало в гърлото и не може да излезе! Това усещане продължава няколко дни, след което изплювам някакво малко топченце, бяло на цвят и мирише страшно много на гной! След това болката отляво на гърлото изчезва! Не знам на какво се дължи, но се притеснявам! Благодаря ви предварително и ви моля за помощ!
Поздрави!

#8 ina84

ina84

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 166 Мнения:

Публикувано 03 April 2012 - 07:07 PM

Здравейте д-р Михайлов.Знам,че сте много зает,но ви моля да ми отговорите дали постъпвам правилно.На синът ми 4.5 год днес беше поставена диагноза мононуклеоза.Стойностите му са-асат-54.7,ала-32,6 суе-25 холестерол-3,2 урината е добре.Лекарите искат да постъпим в болница където да му вливат антибиотици,а аз навсякъде четох,че не се дават АБ.От снощи давам енгистол лимфомиозот,клеева т-ра и сребърна вода,ангин хил,защото имаше ангина,изварен компрес,шуслерова сол 4.Днес му купих и вит Б комплекс и вит саностол.нямаше цял ден темп.но сега вдигна 38,4.Подут е зад ухото и клепачите.Моля ви кажете правилно ли постъпвам.Ако някой го е изпитал моля ви пишете ми.
Като са малки децата са толкова сладки,че ти идва да ги изядеш.Като пораснат,съжаляваш защо не си ги изял.

#9 Nelie

Nelie

  Смела детокси-мама

 • Модератор
 • 2492 Мнения:
 • МястоВарна

Публикувано 03 April 2012 - 08:15 PM

Здравейте д-р Михайлов.Знам,че сте много зает,но ви моля да ми отговорите дали постъпвам правилно.На синът ми 4.5 год днес беше поставена диагноза мононуклеоза.Стойностите му са-асат-54.7,ала-32,6 суе-25 холестерол-3,2 урината е добре.Лекарите искат да постъпим в болница където да му вливат антибиотици,а аз навсякъде четох,че не се дават АБ.От снощи давам енгистол лимфомиозот,клеева т-ра и сребърна вода,ангин хил,защото имаше ангина,изварен компрес,шуслерова сол 4.Днес му купих и вит Б комплекс и вит саностол.нямаше цял ден темп.но сега вдигна 38,4.Подут е зад ухото и клепачите.Моля ви кажете правилно ли постъпвам.Ако някой го е изпитал моля ви пишете ми.

Здравей, как да постъпиш ти ще решиш сама, само ще ти кажа, че преди години мононуклеозата си се лекуваше амбулаторно и без АБ по стандарт, а напоследък имам чувството, че болничното лечение на мононуклеоза е някаква мода. Ако диагнозата е сигурна, то значи имате вирусен причинител, за какво са ви АБ? Това, което си описала, че правиш, ми звучи много смислено. Мононуклеозата минава бавно, не е работа за два-три дена, но обикновено не е сериозна. СУЕ 25 си е ускорена утайка, но не Бог знае колко, нормално е при наличие на такава инфекция. Какви са им аргументите, за да искат болничен престой?
Успех!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно." Уолтър Липман
Съдбата ни поставя в една и съща ситуация отново и отново, докато извлечем знанието за живота, която тя ни носи.
Елате с мен на йога, ако сте от Варна!

#10 ina84

ina84

  Новороден любопитко

 • Потребител
 • Pip
 • 166 Мнения:

Публикувано 03 April 2012 - 08:24 PM

Благодаря ти за отговора.Аз много вярвам,че това лечение ще помогне,но тук в нашият град за всичко изписват АБ.Просто ме смазаха психически днес.Не съм се чувствала така никога-само ми крещяха и едва ли не съм луда,че не ги слушам.Не знам какво да казвам вече.След колко време да му пусна нови изследвания да проверя дали не се влошава?И до колко е приемливо да са стоиностите на асата ако някой знае?Благодаря много
Като са малки децата са толкова сладки,че ти идва да ги изядеш.Като пораснат,съжаляваш защо не си ги изял.
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни